Power Platform

In maart 2018 kondigde Microsoft het Microsoft Power Platform aan. Volgens Microsoft verandert de wereld van business-applicaties. Er mag meer van de gebruiker verwacht worden in de vorm van zelfredzaamheid. Applicaties worden toegankelijker, flexibeler en kunnen daardoor door de gebruiker meer op maat worden ingezet.  Het Power Platform wordt daarom gezien als een low-code platform, waardoor iedereen met kennis van Excel en PowerPoint zelf business-applicaties kan maken.

Waarom het Power Platform? Gestandaardiseerde applicaties voldoen vaak niet aan alle wensen van de business en speciale custom-made applicaties kosten veel geld, tijd en resources.

Geen onwil bij de mensen van IT maar overmacht

Zoals je wellicht zelf ook wel merkt veranderd de markt continu. We willen allemaal met onze business snel kunnen schalen als er bijvoorbeeld een business applicatie ervoor kan zorgen dat je efficiënter kunt werken. De IT-afdeling heeft de handen echter al vol aan de dagelijkse werkzaamheden, waardoor jouw wensen pas over een paar maand kunnen worden opgepakt. Met behulp van het Microsoft Power Platform kan iedere business-manager zelf apps maken op basis van beschikbare data. Tevens kan Puur ICT worden ingezet om een app te creëren.

Waar bestaat het Microsoft Power Platform uit?

Het Microsoft Power Platform bestaat uit Power Apps, Power Automate en Power BI. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht:

Power Automate

Maak geautomatiseerde werkstromen.

Microsoft Power Automate is een dienst die geautomatiseerde workflows tussen je toepassingen en diensten laat creëren. Power Automate is de integratie tussen verschillende applicaties, platformen en modules. Ook Power Automate is Low-code, wat betekent dat je eenvoudig aan de hand van blokken  informatiestromen aan elkaar kan koppelen. Je kunt het zo inrichten om bijvoorbeeld nieuwe LinkedIn volgers te exporteren naar een Excel-bestand of een e-mail te versturen zodra er een nieuw item wordt geplaatst in een SharePoint lijst. Bekijk hier meer voorbeelden en lees meer over Power Automate. 

Power Apps

Maak bedrijfsapplicaties.

Met de Microsoft Power Apps applicatie kun je zakelijke apps bouwen die je kunt gebruiken op je PC, tablet en smartphone! Power Apps haalt zijn kracht uit de connecties die het maakt met andere applicaties. Hierdoor kun je geweldige eigen apps bouwen. Doordat een Power App automatisch handelingen verricht die normaal gesproken jouw medewerkers zouden doen, voorkom je fouten in communicatie of bij overtypen. Daarnaast kunnen de werkzaamheden sneller worden uitgevoerd. Ook kun je Apps maken voor Teams en Aangepaste formulieren voor SharePoint. Lees hier meer over Power Apps.

Power Bi

Maak rapporten en dashboards.

Er is steeds meer data beschikbaar. Denk aan gegevens van bedrijfssoftware, internet of externe databronnen. Deze data vastleggen en aan elkaar koppelen is stap één (Power Automate), maar stap twee, de informatie inzichtelijk maken is meestal nog niet zo eenvoudig. Met Power BI is dit wel mogelijk. Power BI is een rapportage en dashboard oplossing waarmee gegevens uit vele verschillende bronnen verzameld kunnen worden en visueel gepresenteerd. Gebruik bijvoorbeeld Power BI om de gemaakte uren van de medewerkers in kaart te krijgen. Lees hier meer over Power BI