Microsoft Power BI

Er is steeds meer data beschikbaar, bijvoorbeeld gegevens van bedrijfssoftware, Internet of externe databronnen. Deze data vastleggen en aan elkaar koppelen is stap één, maar stap twee, de informatie bruikbaar maken is meestal nog niet zo eenvoudig. Hiervoor heeft Microsoft een oplossing gevonden, Microsoft Power BI.

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een Business Intelligence-tool. Het doel is om gegevens eenvoudig inzichtelijk te maken en duidelijk weer te kunnen geven op verschillende soorten apparaten. Het is dus een tool die data omzet in visuele rapporten. Power BI is echter meer dan alleen een rapportagetool. Power BI kan alle data van je organisatie verzamelen en combineren. Denk hier aan gegevens uit bijvoorbeeld Excel, Google Analytics, Azure SQL Database, SalesForce en Load. Deze data kan Power BI dan verwerken in mooie visuele rapporten. Omdat Power BI in staat is om data uit verschillende bronnen te combineren geeft het volledig nieuwe inzichten die voorheen niet mogelijk waren. Power BI kan dus data uit verschillende bronnen eenvoudig met elkaar verbinden en verwerken. Het gevolg is dat je door verbonden data op basis van gecombineerde feiten betere beslissingen kunt maken.

Data visualiseren

Met Power BI wordt door Microsoft standaard out-of-the-box rapportages en integraties aangeleverd. Aanpassingen op deze rapporten kunnen grafisch gemaakt worden en hier heb je dus geen kennis van codering voor nodig. Doormiddel van de eenvoudige gebruikersinterface kunnen de gewenste gegevens makkelijk en snel worden gepresenteerd. Door de dynamische grafieken wordt de data van het hele overzicht door één klik aangepast aan de gekozen filtering.

Cloud based service

Power BI is een Cloud based service. Dit maakt het mogelijk dat je de makkelijke en inzichtelijke rapportages op ieder device kan maken, bekijken en presenteren. Oftewel je blijft met Power BI altijd en overal up-to-date van je gegevens. Je kunt zelfs rapportages terug laten komen in Microsoft Teams!

Wat kan Puur ICT bieden?

Puur ICT levert Microsoft Power BI maand abonnementen. Ook hebben wij Power BI consultants die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van Microsoft Power Bi rapportages.

Hoe kun je Power BI gebruiken?

Power BI is middels een maandelijks abonnement af te nemen van Puur ICT en ontwikkeld door Microsoft. Je hebt twee verschillende licenties.

Power BI Free

Deze licentie stelt je in staat om rapporten te bouwen met de data die je hebt. Dit is perfect om kennis te maken met de kracht van Power BI en inzicht te krijgen in jouw data.

Power BI Pro-licentie

De volgende licentie is de Power BI Pro-licentie. Hiermee kun je de ultieme controle over jouw data krijgen. De data is deelbaar en kan ook gebruikt worden in andere applicaties. De data staat veilig opgeslagen in de Cloud.