Power Automate

Power Automate is een slimme workflow-applicatie. Deze applicatie maakt werkstromen tussen apps, bestanden en gegevens om tijdrovende taken te automatiseren. Door het verbinden van verschillende applicaties en diensten kun je effectiever en efficiënter werken. Power Automate is de integratie tussen verschillende applicaties, platformen en modules. Ook Power Automate is Low-code, wat betekent dat je eenvoudig aan de hand van blokken informatiestromen aan elkaar kan koppelen.

Met Power Automate kun je dus grootschalig automatiseren binnen jouw bedrijf. Dit zou kunnen door bijvoorbeeld je applicaties en diensten te verbinden voor bestandssynchronisatie, gegevensverzameling, automatisch kennisgeving.

Het is dus mogelijk om met diensten zoals Microsoft 365, SharePoint, Sign Request, Excel en andere applicaties koppelingen te maken.

Voorbeelden

Werk efficiënter met Power Automate

Door Power Automate kun je productiever werken. Dit kun je doen door tijdbesparende werkstroken in te bouwen op afzonderlijke taken tot grootschalige systemen. Vanwege de vooraf gebouwde connectoren is er een perfecte integratie.

Zet intelligente werkstromen aan het werk

Je kunt tijdrovende handmatige taken automatiseren met de ingebouwde AI-mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de AI builder. Met behulp van AI builder kun je variabelen in documenten scannen. Mocht je een document dagelijks, wekelijks of maandelijks binnen krijgen waar je elke keer specifieke informatie vandaan haalt, dan heb je nu de mogelijkheid dit te automatiseren.

Voorbeelden

Met Power Automate (voorheen Flow) heb je ontzettend veel mogelijkheden om dingen te automatiseren. Hier kun je een aantal voorbeelden zien.

  • Office 365-e-mailbijlagen opslaan in OneDrive voor Bedrijven;
  • Over tien minuten een herinnering aan mezelf sturen;
  • Een pushmelding ontvangen wanneer je een e-mail van je baas ontvangt;
  • Goedkeuring starten wanneer een nieuw item is toegevoegd;
  • Een aangepaste e-mail verzenden wanneer er een nieuw SharePoint-item wordt toegevoegd;
  • En er zijn nog veel meer mogelijkheden, zie hier voorgekookte templates van Microsoft;

Wat kost Power Automate?

Power Automate is een onderdeel van het Microsoft Power Platform: dit gebruiksvriendelijke platform is er voor business owners waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan met apps, rapportages, workflows en chatbots. Je kunt starten met een gratis Power Automate proefabonnement met beperkte gebruikersrechten, maar je kunt het ook afnemen bij Puur ICT op verschillende betaalde serviceniveaus. Afhankelijk van de connectoren die nodig zijn heb je Power Automate Plan 1 of Plan 2 nodig.

Wat kan Puur ICT bieden?

Puur ICT is dé specialist als het gaat om Microsoft Cloud oplossingen en dus ook op gebied van Power Automate. Wij hebben al voor veel klanten een Power Automate oplossing ontwikkeld. Door de kennis en ervaring in onze organisatie kunnen we je goed adviseren, ondersteunen en helpen met een implementatie. Meer weten over bedrijfsprocessen automatiseren, AI builder of Power Automate?Stuur ons een chatbericht!